Predstavljanje projekta i reakcije medija

 

Svečanost potpisivanja ugovora za projekt FER-IN

U petak, 12. listopada 2018. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH održana je svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva "Internacionalizacija visokog obrazovanja" iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.". Na svečanosti su uručeni ugovori dobitnicima bespovratnih sredstava za 30 projekata u ukupnoj vrijednosti od 50.000.000,00 kuna. U ime Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu ugovor za pprojekt "FER-IN Međunarodni sveučilišni diplomski studijski programi iz elektrotehnike i računarstva" potpisao je dekan FER-a, prof. dr. sc. Gordan Gledec. Ugovore su uručili ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak te ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić.

 

Predstavljanje projekta FER-IN na Sveučilištu u Zagrebu

Na konferenciji za novinare održanoj 17. prosinca 2018. godine u auli Sveučilišta u Zagrebu predstavljeni su projekti sastavnica koje su dobile bespovratna sredstva u okviru poziva UP.03.1.1.02. Internacionalizacija visokoga obrazovanja. Uz rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa i prorektora za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije prof. dr. sc. Miljenka Šimpragu, konferenciji za novinare nazočili su dekani i prodekani te voditelji projekata.

 

Svečana proslava Dana Fakulteta 2019. godine

Veliko javno predstavljanje projekta FER-IN upriličeno je na Svečanom obilježavanju Dana Fakulteta u studenome 2019. godine. Dekan FER-a, prof. dr. sc. Gordan Gledec predstavio je projekt i govorio o planovima za pokretanje i izvođenje studija na engleskom jeziku pred medijima, partnerskim institucijama, gostima te predstavnicima državne i lokalne vlasti.

 

Priopćenje za medije i izjave za medije

Početkom rujna 2020. godine, putem objave za medije, šira je javnost informirana o rezultatima projekta FER-IN te o planovima Fakulteta za pokretanje tri diplomska studijska programa na engleskom jeziku razvijena u sklopu projekta. Priopćenje je izazvalo značajan interes elektroničkih i tiskanih medija.

Podekanica za nastavu doc. dr. sc. Mihaela Vranić i voditelj projekta prof. dr. sc. Marko Delimar odgovarali su na pitanja medija o projektu FER-IN, interesu stranih studenata za naše međunarodne studijske programe te interesu tržišta rada za naše studente.

 

Priopćenje za medije i javni poziv na Završnu konferenciju projekta FER-IN

Povodom skorog završetka projekta FER-IN, 28. rujna 2020. godine, medijima i široj javnosti poslano je priopćenje u kojem je istaknuta uloga projekta FER-IN u razvoju međunarodnih studijskih programa u području STEM. S tri nova sveučilišna diplomska studijska programa FER se otvara cijelome svijetu i šalje jasnu poruku da je Hrvatska spremna stvoriti novu generaciju mladih intelektualaca, neovisno o tome iz kojeg dijela svijeta dolaze.

Tom je prilikom najavljena i Završna konferencija projekta pod nazivom "FER-IN Studijski programi za cijeli svijet" na koju je pozvana šira javnost.

 

»FER-IN Studijski programi za cijeli svijet« - završna konferencija projekta

U utorak, 29. rujna 2020. godine održana je online završna konferencija projekta FER-IN pod nazivom "FER-IN Studijski programi za cijeli svijet". Konferenciju je otvorio dekan FER-a, prof. dr. sc. Gordan Gledec, a nakon njega su slijedili uvodni govori prorektorice za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Mirjane Hruškar, ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje, prof. dr. sc. Jasmine Havranek te potpredsjednika za projektno poslovanje Schneider Electrica, g. Ivana Paića. Voditelj projekta FER-IN, prof. dr. sc. Marko Delimar, održao je prezentaciju o samom projektu te predstavio tri međunarodna sveučilišna diplomska studijska programa iz elektrotehnike i računarstva koja su razvijena u sklopu projekta. Konferencija je bila otvorena za širu javnost i medije, a prisustvovali su joj pripadnici akademske zajednice, partneri iz industrije te drugi gosti.

 

Medijski prilozi:

 


Sadržaj ovih web stranica isključiva je odgovornost Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.